søndag den 15. februar 2009

Lav dit eget lyssværd (10 minutter)





Lav dit eget lyssværd (10 minutter)
 
Materialer
Sort Gaffa-tape
Pang-farvet tape
Rørisolering – 1. meter
Ledningsrør – 2 stk. der kan skydes ind i hinanden
Lidt liggeunderlag, gammel avis eller lignende
 
Prisen pr. lyssværd løber op i ca. 20 kr. pr. stk. 
 
Alle materialer kan skaffes i det nærmeste byggemarked.
 
Gaffa-tapen sælges også tit ret billigt som ”power”-tape eller lignende i diverse supermarkeder. Køb rigelig. Det kan bruges til alt.
 
Pang-favet tape kan være hvilken om helst slags tape, der har en rimelig slidstyrke - eller er så billig, at det ikke koster ret meget at reparere skader -, en fornuftig bindeevne og en skrigende farve. I de to eksempler nedenfor benytter jeg dels en blå malertape fra 3M, der forhandles i både Silvan og Bauhaus (45 kr. for 2 x 25 meter = ret mange lyssværd), dels en rød lidt ”højglansplasticagtig” tape som jeg fandt i vvs-afdelingen i Bauhaus.
 
Ledningsrørene koster i omegnen af 9-16 kr. pr stk. De kommer som regel i længder på to meter, så der kan laves 2 lyssværd. Det er vigtigt at du køber rørene i to tykkelser. En tynd og en tyk. Det tynde rør skal lige akkurat kunne skubbes ind i det tykke rør. Et enkelt rør knækker alt for nemt i kamp. Men to rør inden i hinanden er utroligt solide og stadig bøjelige. Kig efter rørene i el-afdelingen i dit lokale byggemarked.
 
Rørisoleringen koster omkring 6-9 kr. for en meter (fast længde). Det kommer i forskellige tykkelser. Vælg den tyndeste, men tjek at det tykkeste af dine ledningsrør kan være i det. Du finder det i vvs-afdelingen i Bauhaus eller på trælageret i Silvan.
 
Instruktion

Du starter med dine rør.
 
 
Du skubber det tynde leningsrør ind i det tykke og så saver du det til så det er ca. 6 cm mindre end dit isoleringsrør. Når du saver er det nok bare at lave en ridse i det yderste rør og så knække det.
 
For at forhindre rørene i at klapre, når i kæmper kan du sætte dem i spænd med en lille stump træ, et sugerør eller et eller andet tilsvarende du kiler ind mellem rørene.
 
Anbring ledningsrøret i isoleringsrøret.
 
Stop enderne med en stump liggeunderlag, en gammel avis eller et eller andet tilsvarende så ledningsrørene ikke kan rutche frem og tilbage. Hold et evt. på plads med en lille stump tape.
 
Lim røret sammen ved at fjerne dæk-tapen.
 
Put tape på røret. Du skal starte fra der, hvor grebet skal være og trække tapen op ad røret og over toppen og ned på den anden side i et stræk for at få det pæneste resultat.
 
Star med at lave et kors og fyld så resten ud på samme måde. 4 baner burde kunne gøre det med mindre du trækker tapen skæv.
 
Grebet kan laves lige så fancy du vil. Men sort gaffa-tape er det nemmeste.
 
God kamp!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar