søndag den 15. februar 2009

Skjold (10 minutter)



Lav et skjold (10 minutter)
 
Materialer
Spraymaling (lige så mange farver som du vil have skjoldet skal have)
Lidt blandet stumper træ (træklodser, rundstok, en lamel fra en skibsbriks etc.)
4-5 skruer
Noget træplade, der egner sig til et skjold (masonit fra bagbeklædningen på en gammel reol, bunden af en fastelavnstønde etc.)
Evt. rørisolering – 1. meter og lidt sort gaffa-tape.
 
Prisen pr. skjold løber op i max. 10 kr. pr. stk. alt efter hvor meget det males og om der laves en ”skumkant”. 
 
Alle materialer kan skaffes i det nærmeste byggemarked, hvis du da ikke har dem liggende i forvejen.
 
Rørisoleringen koster omkring 6-9 kr. for en meter (fast længde). Det kommer i forskellige tykkelser. Vælg den tyndeste.
 
Gaffa-tapen sælges også tit ret billigt som ”power”-tape eller lignende i diverse supermarkeder. Køb rigelig. Det kan bruges til alt.
 
Instruktion

Du starter med, at lave håndtaget.
 
 
Her har jeg benyttet 2 stykker rundstok fra en gammel haveparasol, jeg havde liggende og der til lidt af en lamel fra en gammel skibsbriks. Det eneste man skal være opmærksom på er, at klodserne skal være store nok til, at man kan få hånden under, og at lamellen er lang nok til at man kan få ordentlig ved. Hvis skjoldet er til børn – som her – så er en voksen hånd et godt mål.
 
Skruerne må selvfølgelig ikke være for lange!
 
 
Håndtaget skrues på den plade, der skal benyttes til skjoldet. Her er det bunden fra en fastelavnstønde.
 
Nu er skjoldet klar til at blive udsmykket. Her har jeg valgt en gul grundfarve. Da jeg ikke var helt sikker på, hvad jeg ville lave som motiv, valgte jeg at spraye helt til kanten. Med det motiv jeg valgte, endte det med at være spild af spraymaling, men sån er det 
 
 
Motivet endte med at være et dødningehoved. Her er en lidt grov skabelon, der er lavet af pappet fra en sodavandskasse.
 
Du kan klippe den, hvis du ikke er så frisk med en kniv, men der er ingen grund til at lave for mange detaljer. De kommer ikke rigtig til sin ret med mindre du er meget ferm med en spraydåse.
 
 
Som en lille finesse laver jeg lige et par horn på vores dødningehoved og så er vi ellers klar til at spraymale resten.
 
Husk at anbringe motivet i samme retning som håndtaget (kig efter skruerne).
 
 
Når du sprayer så gør det ovenfra og lige ned på skabelonen. Hvis du sprayer skråt fra siden, risikerer du nemt at trykket fra spraydåsen skubber skabelonen og så bliver det endelige resultat ikke så pænt.
 
Husk i øvrigt at spraye på et underlag. Hvad som helst du ikke skal bruge igen er ok.  
 
 
Skoldet er færdigt. Når skabelonen er fjernet (vip den væk med en skruetrækker eller kniv) og malingen tør, så er du klar til kamp. Desværre er jeg kommet til at vælge en sort farve med ”glans”. Men bare rolig. Der går ikke lang tid førend, at skjoldet ser støvet, slidt og kamphærget ud.
 
 
Så er vi klar til kamp!
Ekstra
 
 
Hvis du vil, kan du benytte noget rørisolering til kanten. Sæt det på med noget sort tape. Så kan man bedre tillade sig at slå med skjoldet, når man er i nærkamp. Det er et must, hvis du skal lave rigtig voldsom LARP.
 
 
Hærget skjold, der har været med i mange kampe. Igen er der brugt bunden af en fastelavnstønde (masonitplade) og diverse stumper træ, jeg havde liggende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar